JADŁOSPIS  03.09.2018-07.09.2018

DATA ŚNIADANIE GRAM OBIAD GRAM PODWIECZOREK GRAM. KCAL
03.09.2018

poniedziałek

Bułka  grahamka

Masło M

Żółty  ser M z rzodkiewką

Kakao  M

 

 

50

10

40

50

200

 

200

Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana jogurtem MSJGp

Ziemniaki

Mielony wieprzowy pieczony JGp

Surówka z kapusty pekińskiej

Kompot owocowy

200

130

80

100

200

Chleb pszenno-żytni Gpż

Masło M                         

Wędlina wieprzowa 1

Pomidor

Herbata

 

 

100

2 szt.

1260
04.09.2018      wtorek Chleb pszenno- żytni Gpż

Masło M

Szynka drobiowa 1

Pomidor

Kasza manna  na mleku GM

50

10

40

50

200

Zupa kalafiorowa z ziemniakami,  zieleniną S

Ryż potrawka z drobiu M

Ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy (jabłka, gruszki, śliwki)

 

200

 

130

80

 

200

Chleb razowy

Masło M                         

Wędlina wieprzowa 1

Ogórek

Herbata

 

50

10

40

30

200

1050
05.09.2018

środa

Bułka  musli

Masło M

Ser biały  ze szczypiorkiem

Kawa inka GM

 

 

 

50

10

40

200

 

 

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kasza jaglaną S

Ziemniaki

Ryba  RGp-J

Sos grecki S

Kompot ze śliwek

200

 

130

80/30

 

200

Ciasto drożdżowe   Gp-J

Herbata miętowa

Marchewka do chrupania

 

50g

10

40

30

200

1100
06.09.2018

czwartek

Chleb ziarnisty

Masło M             

Pasta jajeczna J

Płatki kukurydziane na mleku GM

50

10

50

50

 

200

Zupa rosół ryżowy i zieleniną S

Ziemniaki

Pierś z indyka gotowana w sosie

Sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem na jogurcie M

Kompot owocowy

200

130

80g

80

80

200

Owoc banan

Chrupki kukurydziane

 

100.

200

1100
07.09 .2018

Pi ątek

Chleb pszenno żytni Gpż

Masło M               

Sałata

Parówka z szynki 1 keczup

kawa inka GM

 

50

 

10

40

10

200

 

200

Zupa żurek z zieleniną z ziemniakami SGż

Racuchy drożdżowe z polewą jogurtowo- truskawkową Gp-MJ

Surówka z tartej marchewki z jabłkiem

Kompot z śliwkowy

 

200

130

80

80

200

Bułka razowa

Masło M

Ser żółty M

rzodkiewka,

herbata

 

50

10

20

 

200

1220

 

INFORMACJA DLA ALERGIKÓW: Produkty z których sporządzono potrawy mogą zawierać substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji. Oznaczenie stosowanych alergenów: ZBOŻA zawierające gluten : pszenny, żytni, jęczmienny(G:p,ż,j), SKORUPIAKI(SK), JAJA(J), RYBY(R), ORZESZKI ZIEMNE (OZ), SOJA (SO), MLEKO łącznie z laktozą (M), ORZECHY(O), SELER(S), GORCZYCA (GR), NASIONA SEZAMU (NS), DWUTLENEK SIARKI i siarczyny(DS), ŁUBIN (Ł), MIĘCZAKI (MI) oraz PRODUKTY WĘDLINIARSKIE 1, które mogą zawierać: gluten, mleko z laktozą, jaja, orzeszki ziemne, seler gorczycę, nasiona sezamu